Crea un vincle amb el teu cavall

vincle amb el cavall

Els cavalls són éssers col.laboratius perquè disposen d’instint gregari. Per això es pot aconseguir que confïn en nosaltres si els demostrem que sabem portar el lideratge d’una manera clara però amb respecte.

Un exemple de com aconseguir aquesta amistat mútua és aprenent el llenguatge del cavall. Com es mou, a quins estímuls reacciona, quan baixa el cap, quan esbufega, quines recompenses li agraden, quan es mostra impacient o què l’estressa, etc.

Si es té en compte tot això, el cavall es sentirà segur amb nosaltres i serà com si estigués en un nou grup, més reduït, amb un nou líder (nosaltres).

És important recordar que sempre totes les sessions d’entrenament o de qualssevol activitat conjunta s’haurien d’acabar amb un sentiment d’entesa per les dues parts. És a dir, si s’ha fet activitat intensa, fer algun exercici fàcil i que el cavall ja conegui i donar-li una recompensa (carícies o menjar) per reforçar aquest vincle abans de deixar-lo tornar al seu grup. Així recordarà el lideratge però també l’amistat per a la propera sessió.

Deixa un comentari

Filed under Mas de la Riera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s