Detalles sobre Dépaysager

Dépaysager nació en el valle de Carança, en los Pirineos Orientales.

Fue creado conversando con la gente de allí, bailando sola y con otros, escribiendo, caminando, trabajando en el refugio de Carança. Gira en torno a las preocupaciones sobre la práctica física, en sonidos y música, en movimiento, en escritura o en imágenes: ¿en qué ambiente estoy? ¿Qué entorno se crea cuando coexisto? ¿Cuál es el rol del lugar en una investigación en movimiento? ¿Que significa la presencia en las montañas y en el ahora?

En septiembre de 2019, acompañada por Alex Campos y Martin Ortiz investigo en varios lugares de Cataluña, durante períodos que van desde dos semanas hasta dos meses; el refugio Ras de la Carança, la cabaña Bassibès, el Centro de Arte Contemporáneo Nau Côclea y la asociación ecuestre Mas de la Riera. Durante estos períodos de investigación artística, invitamos al público a hacer unas caminatas nocturnas que incluyeron diversos procesos artísticos, talleres y laboratorios de danza, conversaciones y proyecciones audiovisuales.

En el refugio de Carançà, Martin Ortiz inicia, con el título de I lost my Name , un proceso de investigación en torno al payaso. Este ser primario que ya no sabe a qué especie de ser vivo pertenece, cuestiona a la especie humana apareciendo diariamente y conviviendo de diferentes maneras para acercarse a todas las personas que pasan y / o viven allí. Para tratar de entender quién es y de dónde viene, también se hace la pregunta con Benese, la mula y Saldek, el caballo … “

Alex documentaba y filmaba lo que estaba sucediendo. Hemos publicado dos cortometrajes codirigidos en los últimos dos años: https://www.youtube.com/watch?v=p-reXOAtRT8&t=2s y https://www.youtube.com/watch?v=hRfRoqPfhXo. La tercera película en progreso es tanto la documentación sensible de los distintos ramificaciones de Dépaysager, de la vida en y alrededor del refugio y el intento performatico de hacerse eco de lo que despierta la presencia del lobo de Carança en términos de coexistencia.

Marie Pons, artista asociada a la compañía de danza La Malagua, se reúne con nosotros para participar, acompañando el taller de danza y de ese modo deja un rastro y un testimonio de su tiempo vivido en La Carança. https://radiomoulins.org/site/radio-show/microondes/

Otro sueño que ya ha tenido lugar en los últimos dos años, es hacer de la cabaña Bassibès (ubicada a 20 minutos a pie del refugio Carança) la base de esta aventura de investigación. Es una cabaña en gestión livre, en la montaña, por lo que debemos organizar cama y comida. En 2020, viviremos allí durante dos semanas desde finales de agosto hasta mediados de septiembre. No se trata de un lugar fijo, es un despertar y un sueño desde el que vamos a visitar el refugio, a alguien, a uno de los ríos, a este árbol, a las vacas, etc. Es el anclaje que se concreta. Es el mismo hecho de vivir juntos en el transcurso diario de una investigación artística que no excluye de la vida específica del lugar sino que trata de incluirlo. Este año estarán con nosotros Alex Campos, Marie Pons, Bernardo Bethonico, Maximilien Missiaen, Clara Garí, Pilar Sala, Saldek e Indía. Y todos vosotros estáis invitados a venir y compartir este viaje

Para este año excepcional 2020, Dépaysager presentará propuestas de danza, lecturas, composiciones musicales, caminatas nocturnas, un estudio con caballos, talleres, proyecciones, conversaciones y mucho más, ya que las interacciones se dan ahora más que nunca.

Coline, bailarina.

Deixa un comentari

Filed under Mas de la Riera

Depaysager, Cos i paisatge. 3 i 4 d’octubre 2020. Amb Coline Gras i Pilu Sala.

Presentació del projecte transfronterer que explora la relació dels moviments corporals amb paisatge i els animals. Creat a Carançà (Catalunya Nord) i Camallera (Alt Empordà. Tallers i audiovisual.

Els dos tallers està adreçats a persones que vulguin explorar el seu cos a través de la comunicació amb els cavalls i del paisatge natural.  L’audiovisual és part del projecte artístic transfronterer Depaysager que relaciona cos i paisatge a Carança (Pirineu Catalunya Nord) i Camallera. Pilu Sala és experta en comunicació amb cavalls. Coline Gras és coreògrafa i bailarina. Els dos tallers estan relacionats.

Dissabte 3. 9:30-18:30. Taller El Llenguatge del Cavall.  Mas de la Riera

19:30 Projecció  Loup où est-tu? que fais tu? M’entends tu?  Nau Côclea

Diumenge 4.  9:30-13:30 Taller cos i paisatge. Nau Côclea

Pilu Sala és experta en comunicació amb cavalls. Coline Gras és coreògrafa i ballarina. Els dos tallers estan relacionats. Preu taller cavall 40€ Preu taller cos i paisatge 25€ Els dos tallers 50€

Més informació i inscripcions resident@naucoclea.com 637880565

Deixa un comentari

Filed under Mas de la Riera

Setmana Santa a la Granja Escola Equina

Us convidem a participar a la presentació de les activitats de l’Associació Mas de la Riera el proper Diumenge 1 d’Abril a la Granja Escola Equina.

Podreu participar en la investigació que estem duent a terme sobre: L’APLICACIÓ DE L’ESTUDI ETOLOGIC I BIOMECANICA DEL CAVALL, per tal de millorar la salut mental i física de cavall mitjançant el treball de Peu a Terra; i LA GIMNASTICA A LA NATURA, que està indicada a tota persona interessada en flexibilitzar el seu cos, millorar i harmonitzar el moviment funcional, per aconseguir el benestar i la felicitat de sentir el moviment biomecànicament òptim.

Agraïm reserva de plaça abans del dia 28/3/18, escrivint al mail de l’Associació Mas de la Riera.

 

peuterrapic

Deixa un comentari

Filed under Mas de la Riera

Jocs d’Èquids

L’Associació també realitza activitats a les instal.lacions d’hípiques veïnes. En un descans d’aquestes activitats es van poder gravar aquestes boniques imatges.

 

Deixa un comentari

Filed under Mas de la Riera

Suport a la Marxa Pagesa per a la Dignitat d’Unió de Pagesos

Podeu participar a l’esdeveniment o difondre’l als vostres cercles socials

 

unio_de_pagesos

“Actualment el Govern no ha respectat les prioritats de programació i execució del Programa de Desenvolupament Rural, cosa que ha comportat retallades injustificables en la modernització de les explotacions, en mesures socialment sensibles com les d’agroambient i clima, les adreçades a les produccions ecològiques i les compensatòries de l’activat agrària en zones desafavorides i de muntanya.”

“Per a Unió de Pagesos, més que mai, urgeix un paquet legislatiu que garanteixi la justícia i l’equitat en el comerç i la distribució dels productes alimentaris.”

“El sindicat fa una crida a la pagesia, a la gent del món rural i a la ciutadania que ho vulgui a organitzar-se i a participar en la primera marxa pagesa a Barcelona per la dignitat del camp català. La marxa de tractors sortirà el 26 de gener de les comarques de Muntanya, les de Lleida, les de la Catalunya Central, les de Girona, les del Camp Tarragona, les de les Terres de l’Ebre, i les de l’Àrea Metropolitana cap a la capital.”

Notícia a Web Oficial Unió de Pagesos

Deixa un comentari

21 gener 2017 · 12:03

| | | Pilates per a Cavalls | | | Novetats Desembre 2016

Properes Classes Peu a Terra i Agenda Cultural

Novetats Desembre 2016

  • El Consell Comarcal de l’Alt Empordà fará ressó de les activitats de l’Associació a la seva Agenda Cultural. Es pot descarregar mensualment en format .pdf des de la seva web oficial.

agendacultural_inst_2

  • Sessions de Peu a Terra. (Biomecànica Equina o “Pilates per a Cavalls”)

mr-peuterra_mail-201015

  • Si desitjeu rebre informació detallada del contingut teòric i pràctic de les activitats que realitzem poseu-vos en contacte per correu ( masdelariera@yahoo.es) o telèfon mòvil (651 517 871)

 

Deixa un comentari

Filed under Mas de la Riera

Com usar correctament el Bridó o Cabeçada

img-20160925-wa0001_cabezada

 

 

Aquest és un ús incorrecte de la cabeçada

 

 

 

img-20160925-wa0002_cabezada

 

El cavall pot rebre pressió a la zona de la nuca

 

 

 

 

Consells de la Linda Tellington-Jones, del seu llibre “Escuela de Equitación para Niños”

Lligar el cavall amb un nús ràpid i fàcil de desfer. Deixar una longitud de corda suficient per a què el cavall es pugui veure els costats sense perill d’enganxar-se amb la corda.

img-20160925-wa0003_cuerda

Enganxar la corda a un cantó de la cabeçada per evitar que les tensions pugin a la nuca en el cas de que el cavall estiri.

img-20160926-wa0003_cabezada

img-20160926-wa0004_cabezada

Deixa un comentari

Filed under Informacions, Mas de la Riera

Video: Demo Peu a Terra

Deixa un comentari

Filed under Classes, Mas de la Riera, Treball Peu a Terra

Crea un vincle amb el teu cavall

vincle amb el cavall

Els cavalls són éssers col.laboratius perquè disposen d’instint gregari. Per això es pot aconseguir que confïn en nosaltres si els demostrem que sabem portar el lideratge d’una manera clara però amb respecte.

Un exemple de com aconseguir aquesta amistat mútua és aprenent el llenguatge del cavall. Com es mou, a quins estímuls reacciona, quan baixa el cap, quan esbufega, quines recompenses li agraden, quan es mostra impacient o què l’estressa, etc.

Si es té en compte tot això, el cavall es sentirà segur amb nosaltres i serà com si estigués en un nou grup, més reduït, amb un nou líder (nosaltres).

És important recordar que sempre totes les sessions d’entrenament o de qualssevol activitat conjunta s’haurien d’acabar amb un sentiment d’entesa per les dues parts. És a dir, si s’ha fet activitat intensa, fer algun exercici fàcil i que el cavall ja conegui i donar-li una recompensa (carícies o menjar) per reforçar aquest vincle abans de deixar-lo tornar al seu grup. Així recordarà el lideratge però també l’amistat per a la propera sessió.

Deixa un comentari

Filed under Mas de la Riera

Video: Recuperació Laminitis Nina

Deixa un comentari

Filed under Mas de la Riera